Kickie Bergengren

Art & Design

  • Mötet i Örtagården” Vepa 100×140 i sammet/velvet med alurör upp och nertill.
  • Septembersommar” Kudde i sammet/velvet mått 40×65 Finns att köpa med eller utan innerkudde
    Alla mönstren från akvarellmålning, egen design.
  • Pilgrimsfärden” Vepa 100×140 i sammet/velvet med alurör upp och nertill

Kickie Bergengren

Bildtolkningscentret

Kickie Bergengren, abstract / figurative painting, Writer.
Jag älskar att måla och är i grunden en akvarellkonstnär, men under åren har mitt uttryck förändrats och jag målar mer och mer med blandtekniker, en nyfikenhet som ger mig frihet. Min konst växer ofta fram från inre bilder ur det abstrakta eller något jag ser till exempel en text, bild, färg, form och det sätter igång en process inom mig och blir så småningom en berättelse, en saga som speglar olika upplevelser och känslor, jag tycker själv att jag är en sagoberättare. Det är alltid en spännande resa, för när jag målar förändras bilden till något jag inte kunde ha föreställt mig när jag började.
Jag använder också mina målningar som utgångspunkt för mina textiltryck när jag trycker min egen design på tyg. Sverige har ett rikt designarkiv med många designers som inspirerar mig, just från 50-60 talet.
Naturen med alla dess färger och stämningar ger mig längtan att måla. I soluppgång och solnedgång, i regn och dimma förundras jag av livet. Min konst uttrycker både ett yttre och inre landskap.
Jag bor i Vadstena, Sverige. En liten medeltida stad med rik historia. I Vadstena, invid Vätterns strand har jag också min ateljé och konstgalleri.
Under många år har jag arbetat som bildtolkningspedagog, bildlärare på Kulturskolan Mjölby. Med skapande verksamhet, med både barn och vuxna, Må bra med kultur, skapande för vuxna, skapande skola, ensamkommande. Med barn och vuxna som av olika anledningar inte har språket. Workshops och föreläsningar där jag arbetat för att öka förståelsen av det målade språket och våra inre bilder, där bland annat ett kommunikationsprojekt med all personal inom Mjölby kommuns förskolor ingick.
Några av mina senaste utställningar har ägt rum i Italien som Bologna, Verona, Villa Valier i Mira och flera gånger i Milano. Jag har också tilldelats Leonardo Da Vince-priset och Uffizi-priset i Florens. I november 2016 ställde jag ut på Paris Louvre expo i Frankrike. International Prize Bottecelli Florence Borghese Palace 9 feb. 2019.
Du ser mina alster på följande event.
Löfsta Slott
Vadstena Hantverksmässa
Vadstena Gammeljul

Tag kontakt med Kickie Bergengren