Vandringar

Lilla Klostervandringen

Vandring med guide, vandringsfika paus ingår på trevligt cafe!
Obs små grupper och vi håller avstånd. Vandringen beräknas pågå ca i 2 timmar. 
Endast förbeställning!

200:-

Följ med oss med en vandringresa i den 1000 åriga historien!

Att bara låta sinnena njuta av skogen, vattnet och ängars dofter, känn vinden, ljudet från Vättern smakerna i maten… Vi behöver inte tömma sinnet för att må gott, vi kan använda sinnena, låta oss njuta och ta in allt det vackra, smakfulla och rogivande och på så sätt tanka energi.
Du kommer åka hem med ny kraft, en hel del nya erfarenheter och tankar kring harmonin och det sinnliga och njutbara i livet! Kloster vandringarna är inga fysiska kraftprestationer, utan vi varvar vandring med upplevelser och med den kommer energin. Vi vandrar i små grupper.

DATUM

16

Juli

Torsdag

17

Juli

Fredag

18

Juli

Lördag

19

Juli

Söndag

Dagsvandring 6,1 km

Upplev den magiska magin i Omberg och Vadstena med omnejd. Kloster, trädgården, kyrkan, staden, bruset av Vättern, närproducerad mat från alla gårdarna och all underbar historia som du får uppleva!
Välj helg eller vardagspaket!
Vandringen bjuder på milsvid utsikt, lökdoftande bokskogar, knotig strandskog och en blomstrande slåtteräng.
Vi vandrar genom en slåtteräng – en av de artrikaste och mest hotade naturtyperna.
Vandringstigen slingrar sig via en grotta, genom en omväxlande kustskog mot Bokskogens naturreservat. Strax söder om reservatet byggde Ellen Key 1910 sitt smakfulla hus Strand enligt andan ”ett hem för själen”. Sverkers gården strax efter Strand är en gammal krypt kyrka.Vi kommer vandra  upp till Ombergs högsta punkt, Hjässan, där vyerna över Östgötaslätten, Tåkern och Vättern väntar. Runt Hjässan finns lämningar av Hjässaborgen, den största av Ombergs fornborgar. 
Dammen i Mörkahålk naturreservat hyser paddor, grodor och andra vattendjur. Håll utkik efter snokar på grodjakt! Vi vandrar genom vacker bokskog.
Vandringen avslutas med genomgång av Alvastra kloster och sen väntar en lunch med föreläsning av Hälso och livtsilscoach.

Intresseanmälning

Program

Samling 10:00 Klosterkyrkan

 

Fyll i intresseanmälan

Fyll i intresseanmälan och säkra din plats! OBS! begränsat antal platser. Vi har endast små grupper, minst antal personer 6 st, max 12 st.

Du förbinder dig inte genom att fylla i intresseanmälan.